Összes oldalmegjelenítés

2011. október 24., hétfő

Miért astartes?

Mit jelent az astartes?
Az astartes-ek a Warhammer 40.000 sci-fi univerzumának űrgárdistái, azaz elit harcosai. Genetikailag módosított szuperhumánok, emberfeletti fizikai képességekkel, és teherbírással. Testi erejük és szívósságuk felűlmúlja bármelyik elit sportolóét, szinte fáradhatatlanok, és öngyógyító képességeiknek köszönhetően természetes módon lényegében halhatatlanok. 

Az űrgárdistáknak persze könnyű, mivel kitalált személyek, egy kitalált univerzumban. E sorok írója és a kedves olvasó nem lehet űrgárdista. De az űrgárdisták szolgálhatnak ideálként: mind a vasakarat, mind az emberfeletti fizikum tekintetében. Nem érhetünk el emberfeletti képességeket, de edzésünkben törekedhetünk, sőt, törekednünk kell rájuk. A cél a limitjeink által meghatározott maximum elérése. 

Ez az oldal az edzésről, a sportról szól. Az ilyen témájú blogok jelentős részével szemben nem az "így edzettem ma" szellemében fogok írni, mert bár ennek is megvan a maga érdekessége, és sok - néha egész jó - ötletet gyűjthetünk ilyen blogok olvasása közben, szerintem vannak ezeknél érdekesebb kérdések is. 

Mivel a blog szerzője elsősorban a küzdősportokkal, harcművészetekkel és a tágan értelmezett fitnesszel ismerkedett meg behatóan, az írások elsősorban ezen témák köré fognak csoportosulni, de reményeim szerint szó lesz mindenféle, testünk tökéletesítéséhez kapcsolódó témáról, többek között vendégszerzők közreműködésével.

Szó lesz az erő fajtáiról, a különböző edzéstípusokról és edzésprogramokról, felszerelésekről, képességfejlesztésről, táplálkozásról, és bármiről, amit a témában érdekesnek tartok. 

Jó olvasást! 
Astartes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése